Η Επαγγελματική Ένωση Γαστρεντερολόγων Ελλάδας, με αφορμή την τηλεοπτική εκμετάλλευση του θανάτου του δημοσιογράφου Κακαουνάκη, καταγγέλλει το ύφος και το ήθος όσων υστερόβουλα προσπάθησαν και προσπαθούν να αποδώσουν πρόωρα ευθύνες, αγνοώντας τα πραγματικά δεδομένα. Αρμόδια για την απόδοση ευθυνών είναι η Δικαστική εξουσία και μόνο, μετά από διεξοδική ανάλυση των πραγματικών γεγονότων και ιατρικών δεδομένων.

Ιδιαίτερα η ΕΠΕΓΕ καταδικάζει τη συμμετοχή ιατρών, συναδέλφων των θεραπόντων, που βεβιασμένα σπεύδουν να εκφράσουν άποψη, η οποία δυστυχώς συχνά κατευθύνεται από προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες, ή ακόμη χειρότερα από προσπάθεια εκμετάλλευσης ενός ατυχούς γεγονότος με στόχο την προσωπική προβολή και διαφήμιση!

Επισημαίνουμε τον κίνδυνο παραπληροφόρησης του κοινού, που παρακολουθεί τις διάφορες τηλεοπτικές παρουσίες ιατρών και επηρεάζεται από τις θέσεις τους. Για μία ακόμα φορά εκφράζουμε την πάγια μέχρι σήμερα θέση της ΕΠΕΓΕ, που χωρίς να παραγνωρίζει τη σημασία των μέσων μαζικής επικοινωνίας στην ενημέρωση του κοινού σε θέματα ιατρικής περίθαλψης, είναι υποχρεωμένη να συστήσει στους ιατρούς – μέλη της να αποφεύγουν να συμμετέχουν σε τηλεοπτικές ιατρικές «δίκες», παραχωρώντας το δικαίωμα της ενημέρωσης επί ιατρικών θεμάτων στα θεσμοθετημένα όργανα.

Αφήστε μια απάντηση