Παρά την επίσημη έναρξη του ΕΟΠΥΥ από 3ημέρου, το πλαίσιο λειτουργίας παραμένει ασαφές. Με υπουργικές αποφάσεις γίνεται προσπάθεια ρύθμισης των όρων λειτουργίας που συχνά αλληλοαναιρούνται.

Σε σημερινή συνάντηση με πρωτοβουλία του ΙΣΑ, στην οποία συμμετείχε η ΕΠΕΓΕ, αναφέρθηκε ότι η συμμετοχή των ιατρών είναι μικρή, της τάξης του 4-10%, ενώ σε μερικές ειδικότητες είναι μηδενική. Ειδικότερα στους γαστρεντερολόγους, σύμφωνα με τις καταστάσεις που έχουν αναρτήσει ο ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ, συμμετοχή έχουν δηλώσει 64 γαστρεντερολόγοι κυρίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Στη συνάντηση αυτή προτάθηκε αναστολή λειτουργίας ΕΟΠΥΥ για 4 μήνες, μέχρι να αποσαφηνισθούν οι όροι λειτουργίας για ιατρούς και ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το αίτημα της ελεύθερης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα ικανοποιηθεί και ενδέχεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ ακόμη και σήμερα. ( Δείτε την Κοινή Υπουργική Απόφαση ). Προκειμένου να ικανοποιηθούν και άλλα δίκαια αιτήματα, η αποχή από τις συμβάσεις είναι το κύριο μέσο άσκησης πίεσης.

Αφήστε μια απάντηση