Το ΔΣ της ΕΠΕΓΕ είχε σήμερα εκτενή συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη. Συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν τα μέλη μας.

Δήλωσε και ο ίδιος ότι πρόκειται για ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο. Είναι πολλά τα σημεία που ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί ενώ ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ συνεχώς μειώνεται. Σύντομα θα αντικατασταθεί η μεταβατική διάταξη των 200 επισκέψεων μηνιαίως έναντι 10 ευρώ η κάθε μία, από την πάγια μηνιαία αντιμισθία. Θα υπάρξει πλαφόν για τις ενδοσκοπήσεις που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες, και πέραν αυτού του ορίου θα υπάρχει μείωση της αμοιβής κατά 30%. Προς το παρόν αναμένεται άμεσα να ανακοινωθούν τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλει ο συμβεβλημένος προκειμένου να αμειφθεί.

Για τα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα και κλινικές οι ιατρικές αμοιβές θα προσδιορίζονται μετά από συνεννόηση των γιατρών με του υπευθύνους του κέντρου. Σε πρόταση του ΔΣ για αποζημίωση των ασθενών ανεξάρτητα από το αν ο ιατρός είναι συμβεβλημένος ή όχι, ο κ. Βουδούρης φάνηκε πολύ θετικός.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώνουμε από την ιστοσελίδα μας.

Αφήστε μια απάντηση