Πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο η 13η διημερίδα της ΕΠΕΓΕ με θέμα «Λειτουργικές παθήσεις πεπτικού». Η συμμετοχή του κοινού στα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που αναπτύχθηκαν υποδηλώνει την επιτυχία της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε πολύ τον πρόεδρο κ. Τζάθα, του ομιλητές και εισηγητές όπως επίσης και εσάς που με την παρουσία σας τιμήσατε την ΕΠΕΓΕ.

Στο πλαίσιο της διημερίδας διενεργήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΕΓΕ. Η συμμετοχή στην ΓΣ δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο θα όφειλε. Παρ’ όλ’ αυτά με μεγάλη ευχαρίστηση παρατηρήσαμε ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν ενεργό συμμετοχή και παρέθεσαν ιδέες και προβληματισμούς. Το ΔΣ της ΕΠΕΓΕ στις συνεδριάσεις που ακολούθησαν αποφάσισε να προσεγγίσει εκ νέου την ηγεσία του Υπουργείου αλλά και του ΕΟΠΥΥ με στόχο τη βελτίωση των θεμάτων που άπτονται της ειδικότητας μας.

Τον τελευταίο καιρό, μέλη μας δέχονται τηλεφωνήματα από συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία, που υποστηρίζει ότι προσφέρει ασφάλεια αστικής ευθύνης σε συνεργασία με την ΕΠΕΓΕ. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν έχει γίνει άλλη συνεργασία προς το παρόν πέρα από την Safeline (κ. Γιάννης Πολίτης), η οποία μας προσφέρει συμβόλαιο με την Ευρωπαϊκή Πίστη όπου αναφέρεται ρητά ο όρος της κάλυψης ενδοσκοπήσεων, επεμβατικών ή μη, με ή χωρίς χορήγηση καταστολής. Αν υπάρξει οποιαδήποτε άλλη προσφορά στο χώρο με τον συγκεκριμένο όρο, θα λάβετε ενημέρωση από την ΕΠΕΓΕ και όχι από τους ασφαλιστές.

Εξυπακούεται ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση στο ποια ασφαλιστική εταιρεία θα ακολουθήσει ο καθένας μας, αλλά είναι ευκολονόητο ότι μια συλλογική κίνηση θα μας εξασφαλίσει ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει στείλει για διαβούλευση στον ΠΙΣ καταστάσεις με επιτρεπόμενες εξετάσεις για μερικούς κωδικούς ICD10. Μέσω της ΠΟΣΚΕ οι καταστάσεις αυτές προωθήθηκαν στην ΕΠΕΓΕ με διορία ελάχιστων ημερών για να σχολιαστούν και έχουν ήδη σταλεί διορθωμένες και πάλι στον ΕΟΠΥΥ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΠΕΓΕ, της ΕΓΕ και του ΕΛΙΓΑΣΤ, αποφάσισαν να οργανώσουν κοινή μουσικοχορευτική εκδήλωση στις 12/02/2016 στο Gazarte στον Κεραμεικό, για όλη την Γαστρεντερολογική Κοινότητα, σε ένα μοντέρνο ζεστό και φιλικό χώρο, με θέα την Ακρόπολη. Η βραδιά περιλάμβανε κρασί και φαγητό υπό τους ήχους ενός αξιόλογου μουσικού σχήματος, ενώ στη συνέχεια οι χορευτικές προκλήσεις των τραγουδιστών και του Dj δεν άφησαν αδιάφορους τους παρευρισκόμενους.

Το τρίμηνο που πέρασε, η ιστοσελίδα της ΕΠΕΓΕ έπεσε θύμα διεθνών hackers. Η προσπάθεια συνεχών διορθώσεων των βανδαλισμών δεν ήταν εφικτή από κάποια σημείο και μετά, καθώς η τεχνολογία πάνω στην οποία ήταν δομημένη η ιστοσελίδα ήταν ξεπερασμένη. Έτσι αποφασίστηκε να κατασκευαστεί νέα ιστοσελίδα. Η ανάθεση έγινε σε άλλη εταιρεία από αυτή που μας υποστήριζε ως τώρα, λόγω οικονομικότερης προσφοράς και ελπίζουμε σε ένα μήνα από τώρα να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά μας στη νέα ιστοσελίδα. Ως τότε σας ζητάμε συγνώμη για την ανυπαρξία μας στο διαδίκτυο.