Μετά από πολύ καιρό σιωπής στο διαδίκτυο, η ιστοσελίδα μας είναι και πάλι on line! Μπορείτε να επισκεφθείτε και πάλι τη γνωστή σας διεύθυνση www.epege.gr, όπου θα βρείτε νέα που αφορούν την ειδικότητα μας, τα ενημερωτικά φυλλάδια που έχει εκδώσει η ΕΠΕΓΕ για τους ασθενείς μας, το περιοδικό Ενδοσκοπήσεις σε ηλεκτρονική μορφή, τα περιεχόμενα προηγούμενων διημερίδων και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Είναι πλέον ξανά σε λειτουργία το forum για την άμεση επικοινωνία μας. θα θέλαμε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας, είναι πολύτιμα για τη λειτουργία της ιστοσελίδας! Είναι χαρά μας που άνοιξε εκ νέου αυτό το κανάλι επικοινωνίας, ελπίζουμε να το στηρίξετε αλλά και να αποτελέσει βοήθημα στην καθημερινότητα σας.

Η 14n διημερίδα της ΕΠΕΓΕ θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα στις 8 & 9 Οκτωβρίου 2016. Ο πρόεδρος Απόστολος Νταϊλιάνας έχει αναλάβει να μας ξεναγήσει στον κόσμο των φαρμάκων, αυτών που συνταγογραφούμε εμείς αλλά και αυτών από άλλες ειδικότητες που αλληλεπιδρούν και μας επηρεάζουν, θα έχουμε γα πρώτη φορά την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε συγκεντρωμένα τόσα πρακτικά ζητήματα στη διημερίδα με τίτλο « Φάρμακα και Γαστρεντερολογία». Έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και σύντομα θα μπορείτε να το διαβάσετε στην ιστοσελίδα μας. θα επαναληφθεί και φέτος το κλινικό φροντιστήριο για την πρόληψη απειλητικών για τη ζωή συμβαμάτων από τη χορήγηση καταστολής και αναλγησίας στην ενδοσκόπηση και θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Οι υπεύθυνοι του σεμιναρίου έχουν ενημερωθεί από τα έγγραφα αξιολόγησης που συμπληρώσατε την προηγούμενη χρονιά και έχουν γίνει οι απαραίτητες προσαρμογές για τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Το δικαίωμα συμμετοχής παραμένει στα 508, χωρίς αλλαγές από τα προηγούμενα χρόνια, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και η ημερομηνία έναρξης δηλώσεων συμμετοχής θα αναρτηθεί, μαζί με το πρόγραμμα, στη διεύθυνση www.epege.gr.

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Γαστρεντερολογικού Συνεδρίου φέτος το Νοέμβριο στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα, η ΕΠΕΓΕ οργανώνει στρογγυλή τράπεζα με θέμα

«Γαστρεντερολόγος – Οδηγός επιβίωσης στο νέο περιβάλλον» και θα πραγματεύεται ασφαλιστικά, φορολογικά ζητήματα, όπως και συζήτηση σχετικά με τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του γαστρεντερολογικού ιατρείου.

Οι εισηγήσεις και οι εισηγητές έχουν ως εξής:

Για τρίτη φορά στα τελευταία δύο χρόνια η ΕΠΕΓΕ απέστειλε στον ΕΟΠΥΥ κατάσταση με εξετάσεις γαστρεντερολογικού ενδιαφέροντος που δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις της ΗΔΙΚΑ. Οι ελπίδες ότι αυτή τη φορά θα ληφθούν υπόψη είναι αναπτερωμένες, καθότι απευθυνθήκαμε σε μία ειδική επιτροπή που συστάθηκε από το Υπουργείο Υγείας, μόλις το Μάιο του 2016 για αξιολόγηση παλαιών και νέων εξετάσεων.