Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από χρόνια απραξίας το Υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει σε βιαστικές, σαρωτικές κινήσεις. Το προς ψήφιση νομοσχέδιο, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε επισκεπτόμενοι τη σχετική είδηση στην ιστοσελίδα μας, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Το ΔΣ της ΕΠΕΓΕ πιστεύει ότι τα μέλη μας πρέπει να ακολουθούν τις υποδείξεις των ιατρικών συλλόγων στους οποίους ανήκουν και να απέχουν από τη συνταγογραφία του ΙΚΑ, που έχει στόχο να καλυφθούν τα κενά που δημιουργεί η απεργία των ιατρών του ΙΚΑ.

Πρόσφατα ο ΟΠΑΔ ανακοίνωσε ότι η προθεσμία εγγραφής των συμβεβλημένων με τον Οργανισμό ιατρών στο Πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και Καταγραφής Παρακλινικών Εξετάσεων παρατείνεται μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου του 2011. Η ΕΠΕΓΕ θεωρεί απαράδεκτο τον εκβιασμό των ιατρών ότι θα έχουν δικαίωμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μόνο εάν είναι συμβεβλημένοι. Αυτό είναι το «δόλωμα» για την ένταξη σε ένα σύστημα που θα προσφέρει εξευτελιστικές αμοιβές με αντάλλαγμα την πρόσβαση στον ασθενή. Σε πρόσφατη συνάντηση μας επισημάνθηκε στο πρόεδρο του ΟΠΑΔ ότι με αυτό τον τρόπο διαιωνίζεται η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση και σε περίπτωση που οι γαστρεντερολόγοι απέχουν από τις συμβάσεις, οι ασθενείς θα πρέπει να επισκέπτονται και τον συμβεβλημένο ιατρό που σημαίνει και αυξημένο κόστος για τις επιπλέον επισκέψεις για τον ΟΠΑΔ. Μας διαβεβαίωσε ότι οι ασθενείς που θα επισκέπτονται μη συμβεβλημένο ιατρό θα προσκομίζουν την απλή συνταγή σε ελεγκτή και έτσι θα αποφεύγονται περαιτέρω έξοδα για τον ΟΠΑΔ και ταλαιπωρία για τον ασθενή.

Σε κάθε περίπτωση το ιατρικό σώμα πρέπει να υπερασπισθεί την ισότητα της υπογραφής και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για όλους.

Αφήστε μια απάντηση